Rokotustieto.fi on julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen rokotetietopankki | Digitoimisto KWD Digital

Ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa

Henkilötiedot
Kerro hieman projektistanne.

Ota yhteyttä

Olet täällä

Rokotustieto.fi on julkisen ja yksityisen sektorin yhteinen rokotetietopankki

Rokotustieto-sivustolta asiantuntevaa tietoa rokotuksista

Vieläkö sinä muistat, mitä rokotuksia koulussa on annettu? Rokotustieto.fi on sivusto, josta voit tarkistaan kansallisen rokotusohjelman mukaiset rokotuksesi.

Rokotustieto.fi on hyvän front-endin ja toimivan Drupal 7 -perustan omaava verkkopalvelu, joka on osa Luotettavaa tietoa rokotteista -kehittämisprojektia. Verkkopalvelun tarpeen taustalla ovat erilaisissa valemedioissa, muualla netissä sekä esim. sosiaalisissa medioissa lisääntyvä rokotteita ja sairauksia koskeva disinformaatio. Farmaca Fennicaakin julkaiseva Lääketietokeskus jakaa verkkopalvelun avulla asiallista ja oikeaa rokotuksiin liittyvää tietoa – Fimean tavoitteiden mukaisesti.

Verkkopalveluun sisältyy mm. SVG-kuvia käännösmahdollisuuksilla. Etusivun rokotussuojatesti on lähinnä suodatinpohjainen näkymä. Poll-moduuli mahdollistaa kyselyiden helpon toteutuksen. Palvelussa on kerätty kyselyllä tietoa esimerkiksi sähköisen lääketiedon tarpeista ja tietolähteiden käytöstä.

Fronttipuolella kannattaa mainita infografiikat ja palvelun sivuilla kiemurtelevat “madot” (bakteerit, virukset, infektiot). ScrollMagic.io-kirjastoa käyttäen jokaiselle madolle on määritetty oma vieritystapahtuma, jonka mukaan ne liikkuvat. Ikoneita käynnistellään JavaScriptillä tietyin väliajoin siten, että ne animoituvat. Niitä myös liikutellaan ja pyöritellään välillä kokonaan ympäri CSS3 Rotate Animationilla.

JavaScriptillä palvelussa olevien laatikoideen koot lasketaan ja asetetaan oikeaan järjestykseen. Tämä tehdään aina kun ikkunan kokoa muutetaan. Näin laatikot ovat aina oikean kokoaisia, eivät liian pieniä tai liian suuria, näytöstä ja laitteesta riippumatta.

Noin kuukaudessa ohjelmoitu lääketietokeskuksen verkkopalvelu antaa oikeaa ja luotettavaa tietoa rokotusten lisäksi niistä sairauksista, joita vastaan rokotteet on kehitetty. Palvelusta löytyy tietoa myös ajankohtaisista aiheista, kuten kausi-influessarokotteista. Niiden, jotka ovat lähdössä matkalle, kannattaa tarkistaa matkailijan tärkeimmät rokotuksen niin ikään Rokotustieto.fi-sivuilta.

Rokotetieto.fi-palvelu on toteutettu yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyönä tuottamaan luotettavaa ja ymmärrettävää tietoa rokotteista sähköisiin kanaviin. Yhdistys- ja järjestöpuolelta sen kumppaniverkostoon kuuluvat mm. Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen yleislääkärit GPF ry, Lääketeollisuus ry, sekä mm. Sairaanhoitajaliitto ja Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL ry. Yrityspuolen kumppaneita ovat AstraZeneca, gsk, MSD, Mylan, Pfizer ja SanofiPasteur.