O. P. Realisointipalvelulle tuntuvat säästöt omalla nettihuutokaupalla | Digitoimisto KWD Digital

Ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa

Henkilötiedot
Kerro hieman projektistanne.

Ota yhteyttä

Olet täällä

O. P. Realisointipalvelulle tuntuvat säästöt omalla nettihuutokaupalla

O. P. Realisointipalvelu Oy myy ulosottovirastostoille, konkurssipesille ja rahoitusyhtiöille päätyvät ajoneuvot, kalusteet, kopiokoneet, tietokoneet, työkalut ja työkoneet – ja paljon muuta. Realisoimalla konkurssipesien ja rahoitusyhtiöiden omaisuutta O. P. Realisointipalvelu pyrkii saamaan esimerkiksi konkurssipesille mahdollisimman hyvän tuoton.

Tämän pitkään toimineen ja huutokauppoja järjestäneen perheyrityksen mielestä oma nettihuutokauppa oli liiketaloudellisesti järkevä sijoitus.

Nettihuutokaupan hyvät toteutukset ovat harvassa, sille ne ovat järjestelminä melkoisen monimutkaisia. Monelle huutokaupanpitäjälle tämä on haasteellista: Huutokaupat ovat enenevässä määrin siirtyneet nettiin. Huutokauppa.com:n kaltaisten nettihuutokauppojen komissiot voivat kuitenkin tulla omaa nettihuutokauppaa kalliimmaksi.

KWD Digital toteutti O.P. Realisointipalvelulle nettihuutokaupan Drupal 7:llä. Hyvään lopputulokseen päästiin kirjoittamalla uudestaan lähes koko huutokauppaprosessi.

Realisointia.com-osoitteessa olevassa huutokaupassa on paljon custom-ominaisuuksia ja valmiiden huutokauppamoduulien laajennuksia. Esimerkiksi Drupal Commercen valmista Commerce Auction -moduulia paranneltiin ja muokattiin. Automaattinen korotusautomaatti kustomoitiin niin ikään valmiista moduulista.

Monimutkaisina ja laajahkoina julkaisu- ja tietojärjestelminä myös huutokauppojen palvelinpuoli vaatii konfiguraatiota. Huutokaupan palvelinratkaisuksi valittiin AWS Load Balancer. Verkkopalvelun rasitus on jaettu useammalle erilliselle palvelimelle. Näiden lisäksi käytössä on erillinen tietokantapalvelin (AWS RDS) sekä erillinen tiedospalvelin (AWS S3).

O. P. Realisointipalvelu Oy on ollut omaan nettihuutokauppaansa tyytyväinen. Se on saanut tuntuvasti alennettua vuosikustannuksia siirtymällä avointen nettihuutokauppojen käytöstä omaan järjestelmään.

Yhteistyö jatkuu jatkokehityksen ja tarvittaessa pienten bugi-korjausten merkeissä. Juuri nyt jatkokehitettävänä on toimeksiantajille sisältötyyppi, josta saa kuitit tulostettua automaattisesti.