Konseptisuunnittelu | Digitoimisto KWD Digital

Ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa

Henkilötiedot
Kerro hieman projektistanne.

Ota yhteyttä

Olet täällä

Konseptisuunnittelu

Verkkosivuston konseptoinnilla tarkoitetaan prosessia, jossa suunnitellaan www-sivuston tai palvelun toiminnallisuudet. Ensiarvoisen tärkeää www-sivuston teossa on sopia sen ulkoasusta ja toiminnoista (valikot, painikkeet, alasivut, sisällöt jne.), tarkoituksesta ja kohderyhmästä.

Konseptointiprosessi voi yksinkertaisimmillaan olla lyhyt palaveri, jossa käsitellään nettipalvelun rakennetta ja ulkoasua. Perusteellisempi www-sivuston konseptointi pitää sisällään markkinointitutkimusta ja esimerkiksi käyttäjäanalyysejä.

Hyvä konseptointi säästää selvää rahaa

Konseptoinnilla luodaan ohjeistus, jonka perusteella digitoimistomme suunnittelee yhteistyössä asiakkaan kanssa www-sivuston ulkoasun, valitsee teknisen alustan toteutustapoineen ja mahdollistaa verkkosivujen jatkokehityksen koko niiden elinkaaren ajan. Konkreettisesti ilmaistuna konseptointi tuottaa siis www-sivustosuunnitelman, jota hyödynnetään sivuston rakentamisen jokaisessa vaiheessa. Näin varmistetaan tavoitteita tukevat ulkoasut ja toiminnallisuudet sekä johdonmukainen, loppuun asti hiottu kokonaisuus.

Riittävä ja hyvin tehty konseptointi projektin alussa säästää huomattavasti sekä aikaa että rahaa, oli sitten kyseessä internet-sivujen, verkkokaupan tai digitaalisen markkinoinnin suunnittelusta.