TEK-verkkolehti säästi verkkolehden CMS-uudistuksessa | KWD Digital

Ota yhteyttä ja kerro miten voimme auttaa

Henkilötiedot
Kerro hieman projektistanne.

Ota yhteyttä

Olet täällä

Onnistunut CMS-uudistus toi TEK-verkkolehden tekniseen toteutukseen merkittävät kustannussäästöt

Tekniikan akateemiset eli TEK on yli 70 000 jäsenellään Suomen suurin diplomi-insinöörien ja arkkitehtien etu- ja palvelujärjestö. Sen keskeisiin jäsenetuihin kuuluu verkkolehti, joka tarjoaa tekniikan alan ajankohtaisia uutisia päivittäin tai lähes päivittäin.

TEK-verkkolehden uudistuksen lähtökohtana olivat monet toiminnallisuudet ja parannukset entiseen verrattuna sekä modernien front-nd-teknologioiden tarve. Projektissa siirryttiin Drupal 7 -alustalta Drupal 8 -sisällönhallintajärjestelmään.

KWD Digital oli toteuttanut myös verkkolehden aiemman version. Koska aiempi projekti oli mennyt hyvin, TEK jatkoi tutulla toimittajalla ja tutuilla developereilla tarjouskilpailutuksen jälkeen.

Määrittelyissä diplomi-insinöörimäinen tarkkuus

TEK-verkkolehtiuudistukselle oli alusta asti määritelty selvät askelmerkit. MVP:t (minimal viable product) ja “nice-to-have” -toiminnallisuudet oli tarkoin määritelty, samoin räätälöityjen moduulien ohjelmoinnin rajoitukset.

Myös hyötytavoitteista oli alusta asti selkeä visio:

 • Mitattavasti aiempaa parempi käyttökokemus
 • Sisältöjen parantunut hakukonenäkyvyys
 • Parempi jaettavuus somessa pelkällä napin painalluksella
 • Liikenteen kasvu verkkolehden puolelta Tek.fi-sivustolle
 • Sisällöntuotannon helppous
 • Videosisältöjen entistä parempi näkyvyys ja hyödyntäminen

Teknisen toteutuksen valitut palat

TEK-verkkolehtitoteutuksen monien toiminnallisuuksien menestyksekkäästä teknisestä toteutuksesta on runsaudenpulan vuoksi syytä nostaa esille neljä keskeisintä.

1. TEK:n eri sivustojen yhteinen haku

Tekniikan akateemisten varsinaisen sivuston sekä TEK-verkkolehden yhdistetty haku on TEK-verkkolehtitoteutuksen hienoin ominaisuus. Toiminnallisuus toteutettin Google Custom Search -hakuintegraatiolla. Hakutuloslistaus tuottaa käyttäjälle visuaalisen informaation siitä, mistä palvelusta tulos on kulloinkin saatu.

2. Yksilöidyt feedit

TEK-verkkolehdessä on erilaisia uutisvirtoja ja syöteintegraatioita. Nostosisältöjä tuodaan Tek.fi-sivustolta rajapinnan yli. Ulospäin lähtevät sisältörajapinnat Tek.fi:hin ja Talentumin Summa-palveluun on portattu D7:stä Drupalin 8-versioon.

3. Sisältöjen monipuoliset ja pitkälti automatisoidut julkaisu- ja käyttöominaisuudet.

TEK-verkkolehti-sivustolla pystytään ajastetusti jakamaan monenlaista sisältöä (tekstiä, kuvaa, videoita). Sivustolla on sosiaalisen median integraatioita ja sisällöissä tuki esimerkiksi YouTube- ja Vimeo-videoille. Videoita voidaan käyttää pääkuvana niin etusivulla, artikkelinäkymässä kuin kategorianäkymässäkin.

Muista sisältöä koskevista toiminnallisuuksista mainittakoon julkaisujärjestelmän automaattisesti generoimat metatiedot melko laajana kokonaisuutena sisältäen

 • sivun otsikkotägin
 • H1-otsikkotägin
 • kuvaustägin
 • ingressi-abstraktin
 • canonical-tägit ja linkkiattribuutit
 • ääkkösettömät selkokieliset URL-osoitteet
 • Open Graph -tiedot siten, että kuvat ja videot näkyvät jaettassa aina oikein
 • valmiin Twitter cardin

4. Työmääräarvio alitettiin merkittävästi innovatiivisella sisältömigraatiolla.

Tarjouksessa annettu työmääräarvio alittui tuntuvasti, kun devaajamme onnistuivat porttaamaan vanhan TEK-verkkolehden Drupal 7:ltä Drupal 8:lle. Sisältömigraatio saatiin näin ikään kuin automatisoitua, mikä tuotti merkittävän säästön projektin henkilötyöpäiväresurssointiin.

Kaiken kaikkiaan TEK-verkkolehtiuudistus meni erinomaisesti. Asiakas on hyvin tyytyväinen ja yhteistyö oli sujuvaa projektin alusta loppuun saakka.